Vragen of gewoon nieuwsgierig? Bel ons op 030 87 00 260

Kleurrijke kerstcampagne voor BAUHAUS

Maak je Kerst eigen: van geel tot vierkant

Bauhaus

Kerstafdeling van BAUHAUS
Kerstafdelingen zijn niet meer voorbehouden aan tuincentra en meubelboulevards: bouwmarkten doen vrolijk mee. Logisch ook, want veel mensen klussen in de kerstvakantie, en dan is het makkelijk kerstspullen inslaan. Om meer mensen naar de kerstafdeling te trekken, vroeg BAUHAUS ons om met een pakkende kerstcampagne te komen.

Thematische kerstcampagne
Het thema van deze kerst­campagne: “Maak je eigen Kerst”. Daarmee nodigt BAUHAUS iedereen uit om met het grote klusassortiment, de prachtige kerstbomen en kleurrijke kerstspullen zelf iets moois te maken.

Conceptuele doorvertaling
Wij vertaalden dat naar “Maak je Kerst eigen”. Want: ieder mens is uniek. Niet alleen door je genen, maar vooral door wat je doet en maakt. Daar houden we bij BAUHAUS van! Daarom krijg je bij ons dit jaar alle ruimte om kerst helemaal jouw feestje te maken. Als jij graag een gele, roze of appeltjesgroene kerst wil vieren, dan vind je bij ons de verfspuit om dat te gaan doen. Of zou je eigenlijk op een tropisch eiland willen zitten? Pak een kettingzaag en zaag je kerstboom in de vorm van een palmboom!

Setbouw en props
Voor deze reclamecampagne bouwden we drie verschillende sets: een totaal gele, een totaal vierkante en een totaal tropische. Voor die sets verfden we één kerstboom geel, snoeiden we een tweede kerstboom tot een vierkant en zaagden we van een derde kerstboom een soort ‘kerstpalm’. Zo konden we het verhaal van ‘Maak je Kerst eigen’ op een unieke manier vertellen.

Maak je Kerst eigen

Mediaplaatsing
De campagne kreeg vorm in een snelle video voor social media, fotografie in abri’s en andere outdoor-plaatsingen en natuurlijk in-store.

Al met al is deze kerstcampagne voor bouwmarkt BAUHAUS natuurlijk een groot succes, dankzij een creatief idee en grappige uitwerking. Dus: ook voor je kerstinkopen op naar de BAUHAUS!

De website gebruikt cookies

We houden van marketing, maar vinden privacy nóg belangrijker.