Vragen of gewoon nieuwsgierig? Bel ons op 030 87 00 260

Succesvol leads genereren door slim in te spelen op technische doelgroep

De sales hebben een volle agenda met klantafspraken

De doelgroep bestaat uit engineers.
De doelgroep voor Pro-face industriële beeldschermen bestaat uit engineers. Deze professionals zijn knowledge leaders en worden vooral getriggerd door het stellen van een vraag. Wanneer de features beter zijn, overtuigen ze zichzelf. De vraag ‘Misschien wel de slimste keuze voor u?’ hebben we gecombineerd met drie relevante USP’s. Een eerlijke boodschap met een bescheidenheid die past bij de doelgroep.

Misschien wel de slimste keuze?

Microtargeting via online kanalen
De doelgroep voor industriële displays is klein en zeer specifiek, slechts vier honderd bedrijven in Nederland. Deze omvang vraagt om een slimme selectie van communicatiekanalen voor optimale impact. Online hebben we via AdWords en LinkedIn deze doelgroep benaderd. LinkedIn biedt de mogelijkheid om op basis van bedrijfsnamen en functietitels te adverteren. Daarnaast hebben we op online vakmedia via een opvallende floorbanner de doelgroep geactiveerd. Deze traffic hebben we geleid naar een campagnewebsite met als belangrijkste conversiedoel om zoveel mogelijk aanvragen voor een demonstratie te realiseren.

Effectieve DM speelt in op doelgroep
Voor offline hebben we een DM ontwikkeld in de vorm van een flowchart. De look and feel hiervan sluit helemaal aan bij de doelgroep. Via keuzevragen over het belang van een tiental features geven we eerlijk advies, dus ook als Pro-face niet bij ze past.

Sales campagne gericht op Pro-face
Schneider Electric verkoopt duizenden producten, waardoor het moeilijk is om individuele producten in de spotlight te krijgen en te houden. Zowel bij afnemers als intern bij de eigen salesorganisatie. De vraag van Schneider Electric was of we een campagne konden uitwerken gericht op leads voor het individuele product: Pro-face, industriële beeldschermen. Wij ontwikkelden een campagne gericht op de drie USP’s van het product die zowel klanten als de interne organisatie in een keer duidelijk maakt waarom het product bijzonder is. Een scherpe afbakening van doelgroep en zoekgedrag online, zorgen vervolgens voor hoge conversie naar leads.

Complex product voelt heel simpel
Industriële displays zijn complexe producten met tientallen features die van belang zijn in de keuze. Samen met de interne organisatie van Schneider-Electric hebben we bepaald welke features het meest onderscheidend en belangrijk zijn. Deze hebben we centraal gesteld op een aantrekkelijk campagnewebsite met een doorverwijzing naar meer en technische informatie op de bestaande website van Pro-face. De eerste aanblik van het product is daardoor simpel en prettig.

De website gebruikt cookies

We houden van marketing, maar vinden privacy nóg belangrijker.