Vragen of gewoon nieuwsgierig? Bel ons op 030 87 00 260

Een nieuwe tagline en beeldtaal voor Detron

Als één team naar de Ardennen

Nieuwe merkwaarden en een nieuwe uitstraling
Detron, een grote speler in de ICT, heeft nieuwe merkwaarden gedefinieerd. Ze willen niet alleen leverancier zijn, maar een professionele partner. Een caregiver. Een gelijkwaardige medespeler die goed is in samenwerken en hiermee mooie resultaten bereikt. Aan Branding Agency Everybody Likes Penguins de uitdaging om daar een pakkende tagline en een matching beeldtaal bij te ontwikkelen en deze door te vertalen in al hun uitingen.

outdoor sporten als beeldtaal  en samen werken als één team staan nu centraal

Een korte, pakkende tagline
Wij zijn als team onze iglo ingedoken en gaan brainstormen over het thema ‘samenwerken’. We kwamen op het teamgevoel. Samen één team. Een korte, pakkende tagline die precies zegt wat Detron met zijn klanten wil vormen, een team. Om de inhoud van de tagline te ondersteunen, hebben we het huisstijlfont van Detron speciaal voor de tagline een stencil look gegeven. Een krachtige vormgeving van de tekst die de nieuwe visie in beeld brengt.

Ontwikkeling beeldtaal
Vanuit de tagline hebben we een beeldtaal gedefinieerd. Bij een team dachten we al snel aan sport. Maar de meeste sporten bleken niet gelijkwaardig wanneer we er langer over nadachten.

Veel sporten zijn competitief of draaien maar om één persoon. Denk aan wielrennen, atletiek en voetbal. Voetballen doe je met een team, maar het doel is altijd winnen van een ander team. Bij wielrennen staat het hele team in het teken van de kopman. Wij zochten naar een sport waar alle teamleden gelijkwaardig aan elkaar zijn en waar ze echt samen moeten werken om resultaat te bereiken. Uiteindelijke kwamen we uit op de klimsport en andere outdoor sporten. Deze sporten werden het onderwerp van de nieuwe beeldtaal.

Een fotoshoot in de Ardennen
Drie dagen lang zijn we met een professionele fotograaf en hele sportieve modellen de Ardennen in gegaan. Hier hebben we foto’s gemaakt die dat krachtige teamgevoel laten zien. Samenwerken staat in iedere foto centraal. Het resultaat van de fotoshoot is een uitgebreide beeldbank die voor alle thema’s, producten en diensten van Detron ingezet kan worden.

Vormgeving van alle uitingen
De tagline en de beelden zijn de basis geweest voor alle uitingen die we voor Detron hebben vormgegeven. Beiden pronken nu op enorme gevel- en lichtdoeken aan alle kantoren van Detron. Ook hebben we online banners, advertenties en verschillende flyers ontworpen om de nieuwe visie van het bedrijf kenbaar te maken.

Klik hier voor meer branding campagnes.

De website gebruikt cookies

We houden van marketing, maar vinden privacy nóg belangrijker.