Vragen of gewoon nieuwsgierig? Bel ons op 030 87 00 260

Bijna 20 miljoen views voor free publicity campagne Hoog Catharijne

Impuls voor branding van het winkelcentrum

NK Podracing
We hebben in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne het eerste NK Podracing georganiseerd. Op 13 december raceten drone piloten dwars door het winkelcentrum. Op topsnelheid vlogen ze rakelings langs trillende winkelruiten, kerstversieringen en het juichende publiek. Deze free publicity campagne heeft een kleine 20 miljoen views behaald! Van NU.nl en Telegraaf tot het RTL-journaal. 

Innovatieve acties maken shoppen in Hoog Catharijne tot een belevenis
Door media-genieke acties die we slim uitvergroten via free publicity en social media, werken we aan de positionering van Hoog Catharijne. Het begon met de Man Cave, de hang-out voor echte mannen. Vervolgens hebben we speciaal voor vrouwen de charmante ShopBoy gelanceerd. Hij draagt je tassen, haalt je juiste maat en geeft je een complimentje. Nu was het tijd voor een ultiem gadget event. Bij de Man Cave, recht tegenover de MediaMarkt, is het eerste NK Podracing gehouden. En het was gelijk een groot succes.

Spannend project
Het racen met drones door een winkelcentrum klinkt niet als een handige combinatie. Het houden van een NK al helemaal niet. We zijn dan ook twee nachten gaan proefdraaien met een kleine crew van branding agency Everybody Like Penguins en vier top drone-piloten. We kregen de sleutels van de Man Cave mee, zodat we onze eigen hang-out hadden. Nadat de bewaking alles had afgezet, gingen we los. Oh, oh waar waren we aan begonnen. Maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen op enkele kerstversieringen en planten na! 🙂 We bleken zelfs een vergunning van de luchtverkeersleiding nodig te hebben, ondanks dat het een overdekt event was.

Free publicity campagne vraagt om lef
Wanneer je advertenties of advertorials inkoopt, dan weet je dat je bereik krijgt in de media waarin je deze inkoopt. Deze zekerheid is comfortabel, maar vraagt ook om een budget hiervoor. Daarnaast heeft het de keerzijde dat je bereik met advertenties niet groter wordt dan je ingekochte mediabudget. Het risico van een free publicity campagne is dat je afhankelijk bent van de redacties van de media. Het is van belang om slim met redacties samen te werken. Mocht er tijdens je event ergens anders in de wereld zich een ramp voordoen, dan is de kans op aandacht kleiner. Onze strategie is dan ook om bij een free publicity campagne via social media advertising bereik in te kopen.

Met drones door Hoog Catharijne racen bleek een fantastische campagne en ervaring te zijn voor  iedereen

Media aandacht ter waarde van ruim 200.000 euro
Wanneer je het gerealiseerde bereik van de free publicity campagne zou willen inkopen, dan heb je een media inkoopbudget nodig van ruim 200.000 euro. Hierin hebben we niet eens het voordeel van redactionele aandacht meegenomen. Je krijgt veel meer aandacht van de kijker voor je verhaal wanneer je onderdeel ben van het RTL-journaal dan dat je in het reclameblok ervoor zit. Mensen gaan over je event praten, waardoor je via mond-tot-mondreclame een nog grotere impact maakt.

Winkelcentra
We werken voor verschillende winkelcentra. Het grote voordeel van Hoog Catharijne in Utrecht is dat een activatie bij slecht weer niet in het water valt. Daarnaast is het natuurlijk super dichtbij de studio van het reclamebureau in Utrecht. En dat is ook wel eens fijn 🙂

Klik hier voor meer branding campagnes.

De website gebruikt cookies

We houden van marketing, maar vinden privacy nóg belangrijker.