Vragen of gewoon nieuwsgierig? Bel ons op 030 87 00 260

Aandacht voor trombose met unieke flashmob op Museumplein

Groot bereik via free publicity

Trombose awareness
Per dag krijgen meer dan 200 mensen een trombose. Dit kan leiden tot ernstige lichamelijke schade en kan zelfs de dood tot gevolg hebben. De Trombosestichting kwam bij ons met de vraag of wij met een unieke actie aandacht voor dit probleem wilden vragen. Wij bedachten een flashmob op de Wereld Trombose Dag, met trombose patiënten en hun naasten, op het Museumplein in Amsterdam. De flashmob kreeg veel aandacht in zowel lokale als landelijke media.

De flashmob toont de gevolgen van trombose
Op het Museumplein ligt een immens grote omtrek van een menselijk lichaam. Witte lijnen tonen armen, benen, de romp en het hoofd. Vanuit alle kanten komen mensen in rode overals aangelopen: de bloedcellen. Op het ritme van de drums – het hart – lopen zij door het lichaam. Totdat er meerdere bloedcellen zich ophopen bij het hart en het hart verstikken. De drums stoppen en de bloedcellen stoppen met lopen. De patiënt heeft een hartembolie, één van de ergste gevolgen van trombose.

Meer aandacht door de tromboneflashmob

Een professionele korte video van de flashmob
Om de pers te triggeren en uit te nodigen voor onze flashmob, hebben we in de week voor de Wereld Trombose Dag een korte video gemaakt met een professionele filmcrew. Deze video toont de flashmob en daarmee het verhaal van de Trombosestichting.

De actie is opgepakt door Hart van Nederland
Op de Wereld Trombose Dag was er speciaal voor de flashmob een videoteam van Hart van Nederland aanwezig. Zij hebben de flashmob vastgelegd en diezelfde avond nog getoond in hun uitzending. De flashmob was voor hun een aanleiding om in gesprek te gaan met trombose patiënten en hun naasten. Het item werd uitgebreid met verschillende interviews. Dit zorgde voor indrukwekkende beelden die de urgentie van het probleem nog duidelijker maakten.

Krijg meer aandacht door free publicity
De flashmob voor de Trombosestichting is wederom het bewijs dat je met een succesvolle actie gericht op free publicity meer aandacht kan generen dan wanneer je traditionele media inkoopt. Voor het budget dat de Trombosestichting beschikbaar had, hadden we met media inkoop nooit dezelfde hoeveelheid mensen bereikt. Het is van belang om de actie zo mediageniek te maken, dat de pers erop afkomt. In het geval van de trombose flashmob was dit zowel landelijke als regionale media.

Animatie wijst mensen op symptomen en gevaren van trombose
Een ander onderdeel van de campagne was een animatie die mensen wijst op de symptomen van trombose. Wanneer je er snel bij bent, is trombose namelijk goed te behandelen. We maakten een animatie die gedeeld kan worden met mensen die net uit het ziekenhuis komen of een ziekenhuisopname voor de boeg hebben. Bekijk de animatie door op de play-button op de afbeelding te klikken.

Bekijk ons werk

Citymarketing beursplein Utrecht Reclamebureau Everybody Likes Penguins

Het Beursplein steekt een hart onder de riem

Contentmarketing - Social video Jongerenmarketing Utrecht Overvecht
dwaalspoor route door utrecht

De ontdekkingstocht ‘Dwaalspoor’ biedt Utrechters uitkomst met een wandeling aan de hand van foto’s uit lang vervlogen tijden.

Archetypekaarten

Door een duidelijke brand identity, krijgt je merk of bedrijf meer karakter. Download gratis archetype kaarten downloaden.

Pingu right

Wil je bedrijven sneller laten groeien door inbound marketing? En is marketing automation een onderdeel van ieder voorstel dat je maakt?

Image_Penguin3_ke_1920px

We zoeken een stagiair grafische vormgeving (V/M) voor het ontwikkelen van mooie, impactvolle uitingen.

De website gebruikt cookies

We houden van marketing, maar vinden privacy nóg belangrijker.