Zo boost je de private lease contracten van ALD in een recordtijd.

ALD Automotive
ALD Automotive vroeg ons om een online campagne te ontwikkelen, met als doel om ruim 800 nieuwe private lease contracten te verkopen in 2023. Via een growth-hacking-aanpak doken we in het DNA van het merk, stippelden we de klantreis uit, brachten we de cruciale touchpoints in kaart en bleven we testen en experimenteren om de prestaties van de campagne te optimaliseren: het jaardoel werd al in week 27 behaald.

Meer dan 800 private lease
contracten in één jaar tijd…

ALD Automotive, een van de koplopers in de leasewereld, stond voor een interessante uitdaging. Ze wilden hun private lease aanbod promoten, met als doel om in 2023 middels deze online campagne maar liefst 820 nieuwe private lease contracten te verkopen. Aan ons de vraag om een online campagne te ontwikkelen, die niet alleen de nodige aandacht trekt, maar ook websitebezoekers genereert en uiteraard heel veel nieuwe contracten oplevert. Dat lieten we ons niet twee keer vragen, vol gas gingen we aan de slag.

Growth-hacking-aanpak om
de klantreis uit te stippelen.

Nadat we de aanvraag met open armen ontvingen, planden we twee belangrijke werksessies om tot een zo doelgericht mogelijk campagneconcept te komen. Tijdens de merkstrategiesessie doken we diep in het DNA van ALD Automotive. We onderzochten hun merkwaarden, bepaalden we samen hun archetype en brachten we hun concurrenten in kaart. Dit alles met als doel om te begrijpen waar ALD voor staat, hoe ze zich onderscheiden en welke merkwaarden ze willen uitdragen.

Na de merkstrategiesessie volgde de klantreissessie. Zo definieerden we de persona’s en stippelden we hun klantreis uit. Dit hielp ons te begrijpen welke touchpoints ALD-klanten tegenkomen en welke momenten cruciaal zijn in hun besluitvormingsproces.

Met alle inzichten uit de werksessies hadden we meer dan genoeg brandstof om te starten met de conceptontwikkeling. We pasten een growth hacking aanpak toe: voor de meest potentiële persona’s formuleerden we verschillende boodschappen voor elke fase van de klantreis. Door deze op een laagdrempelige manier te testen en te optimaliseren, konden we de doelgroep zo optimaal mogelijk bereiken én in beweging te zetten.

816 contractaanvragen als jaardoel? Geef ons 27 weken.

De resultaten van de online campagne waren verbluffend. Het jaardoel van 816 aanvragen werd al in juni/juli behaald. We begonnen met een kosten-per-acquisitie (CPA) van ongeveer 200 euro. Door continue tests en optimalisaties brachten we dit terug naar een indrukwekkende 25 euro. Zo overtroffen we het beoogde doel van 61 euro ruimschoots.

Gedurende de campagneperiode hebben we veel getest en waardevolle inzichten opgedaan. Zo ontdekten we dat prijscommunicatie (zoals lage maandlasten en 20% korting) het beste presteerde. Ook experimenteerden we met verschillende boodschappen, video’s en visuals via diverse advertentiekanalen. Denk aan Facebook, Instagram en Marktplaats.

Om te voorkomen dat we het gaspedaal zouden loslaten, hielden we tweewekelijks een meeting met de klant en maandelijks een strategie-overleg. Met Google Looker maakten we alle data inzichtelijk en bouwden we een dashboard voor ALD, zodat ze live de prestaties konden volgen.

De samenwerking met ALD kunnen we op z’n zachtst gezegd zeer succesvol noemen. Het diepgaande begrip van het merk en de klantreis in combinatie met alsmaar blijven testen en optimaliseren, zorgde samen voor veel aandacht en hoge cijfers.

Jouw doelgroep ook in beweging zetten?

Wat we nog meer doen

Als pinguïns zitten we nooit stil. Sterker nog, we blijven voortdurend in beweging om de doelgroep van onze klanten in beweging te zetten. Al is het maar een klein duwtje. De ene keer door een online awareness campagne, dan weer voor een fysieke activatie. Door onze creatieve krachten te bundelen met onze online marketeers van Like Honey, ontstaan de gaafste campagnes en mooiste resultaten. Kijk zelf maar!

HOE GAAN MEER MENSEN OVER JE MERK PRATEN?

Ontdek de vijf geheime ingrediënten!

De website gebruikt cookies

We houden van marketing, maar vinden privacy nóg belangrijker.