Stap voor stap naar een nieuw hoofdstuk in je carrière.

MaakJeStap

MaakJeStap is een uniek initiatiefnemers van het mbo, hbo en de universiteit in de regio Utrecht. Een platform dat mensen ondersteunt bij het maken van nieuwe carrièrestappen, vooral gezien de huidige uitdagingen op de arbeidsmarkt. Om bekendheid te genereren, ontwikkelden we een campagne met hyperlapse video’s. Een krachtige filmtechniek, een nog sterkere uitvoering. De campagne trok onder meer 44.347 websitebezoekers en miljoenen weergaven op diverse media.

Dag dromen, hoi nieuwe droombaan.

Iedereen dagdroomt er weleens over: een nieuwe stap in je loopbaan of carrière. Gelukkig biedt MaakJeStap een platform om je een duwtje in de juiste richting te geven. Om jou te helpen, maar ook specifieke branches. Want door de versnelde krimp in bepaalde sectoren en een groeiend tekort aan personeel in de zorg, het onderwijs en de techniek, stond de arbeidsmarkt onder spanning. Aan ons de vraag hoe we konden inspelen op deze veranderingen en hoe we mensen konden stimuleren om na te denken over hun loopbaan en de mogelijkheid om van sector te switchen.

Technische hoogstandjes,
impactvolle video’s.

Om de naamsbekendheid van MaakJeStap te vergroten, het nieuwe platform onder de aandacht te brengen en zo mensen te begeleiden naar hun volgende carrièrestap, startten we met een interne brainstorm om ideeën te genereren. Al snel kwamen we tot een concept dat zich richtte op het activeren van het ‘verbeelden’ bij de doelgroep. Door middel van herkenbare vragen wilden we stimuleren wat al in iemand schuilt.

We ontwikkelden hyperlapse video’s, waarbij een hoofdpersoon in slow motion nadenkt, terwijl de wereld in versneld tempo om hen heen beweegt. De technische productie maakte het concept en de campagne extra bijzonder. Op deze manier symboliseerden en versterkten we het nadenken over een carrièrestap. En dat terwijl de wereld om hem of haar heen blijft doorgaan. Voice-overs stelden vragen, zoals “Een baan in de zorg? Zou dat wat voor mij zijn?”, om de kijker te prikkelen.

Ruim 44.000 websitebezoekers
en weergaven met zes nullen.

Na de lancering van de campagne werd een breed scala aan media ingezet: radio, Facebook, Instagram, LinkedIn en Google Ads. Dat resulteerde in mooie cijfers. Zo telde de website 44.347 nieuwe bezoekers, werden er 4.400 doelen bereikt, bereikte de campagne bijna 1,4 miljoen weergaven op Facebook en Instagram, en ruim 600.000 op LinkedIn. De radiocommercial had een totaal bereik van ruim 3 miljoen. We maakten een casevideo, die het verhaal vertelde van Ingrid. Zij maakte de stap van stewardess naar verpleegkundige, wat bijdroeg aan de herkenbaarheid en persoonlijke connectie met de doelgroep. Door in te spelen op de emoties en gedachten van de doelgroep, werd niet alleen naamsbekendheid gegenereerd, maar ook een bewustzijn over loopbaanmogelijkheden en -kansen. En als je een carrière ambieert bij het creatiefste reclamebureau in de regio Utrecht, dan kan je altijd even bij ons aankloppen 😉

Jouw doelgroep ook in beweging zetten?

Wat we nog meer doen

Als pinguïns zitten we nooit stil. Sterker nog, we blijven voortdurend in beweging om de doelgroep van onze klanten in beweging te zetten. Al is het maar een klein duwtje. De ene keer door een online awareness campagne, dan weer voor een fysieke activatie. Door onze creatieve krachten te bundelen met onze online marketeers van Like Honey, ontstaan de gaafste campagnes en mooiste resultaten. Kijk zelf maar!

De website gebruikt cookies

We houden van marketing, maar vinden privacy nóg belangrijker.