Persoonlijke keuzemomenten als trigger voor nieuwe zorgspecialisten.

DFZS
Wanneer kies je voor de forensische zorg en waarom specifiek voor DFZS? De persoonlijke verhalen, keuzemomenten en motivaties van vier zorgspecialisten vormden de basis voor een sterke wervingscampagne. Zo kwam de branche onder de aandacht én stimuleerden we geïnteresseerden om specifiek bij DFZS te solliciteren.

Hoe vergroot je de interesse
voor de forensische zorg?

Gezien de krapte op de arbeidsmarkt vroeg De Forensische Zorgspecialisten (DFZS) om een wervingscampagne te ontwikkelen, met speciale focus op De Waag en De Van der Hoeven Kliniek. Het doel was om de interesse in forensische zorg te vergroten én geïnteresseerden te motiveren om bij DFZS te solliciteren. Want wanneer kies je voor de forensische zorg en waarom specifiek voor DFZS?

Zorgspecialisten delen hun keuzemoment in docuserie ‘In de TBS’.

In de wervingscampagne voor DFZS zetten we de zorgspecialisten centraal. In de docureeks ‘In de TBS’ belichtten we hun dagelijkse werkzaamheden en keuzemomenten voor de forensische zorg. Ook combineerden we persoonlijke verhalen over hun beslissingsmomenten en motivaties.

Naast de bekende gezichten uit de serie, betrokken we ook zorgspecialisten die niet in de docuserie kwamen. Met vier krachtige video’s brachten we niet alleen het beroep zelf, maar ook de motivaties en verhalen achter de zorgspecialisten onder de aandacht.

De lancering van de video’s liep parallel aan de wekelijkse uitzendingen van ‘In de TBS’, waar minimaal zo’n half miljoen mensen naar keken. Een uiterst relevant en geschikt moment om onze DFZS-video’s te delen met de buitenwereld.

Van vier video’s naar complete campagne rollout.

De vier video’s van Nina, Jasper, Halil en Esmee vormden een ijzersterk fundament voor de uitrol van de wervingscampagne. De video’s waarin persoonlijke motivaties en keuzemomenten van de zorgspecialisten een podium kregen, werden doorvertaald naar een landingspagina en stills met quotes. Om DFZS een extra boost te geven, richtten we een online campagne in via LinkedIn-advertising en Instagram-retargeting.

Jouw doelgroep ook in beweging zetten?

Wat we nog meer doen

Als pinguïns zitten we nooit stil. Sterker nog, we blijven voortdurend in beweging om de doelgroep van onze klanten in beweging te zetten. Al is het maar een klein duwtje. De ene keer door een online awareness campagne, dan weer voor een fysieke activatie. Door onze creatieve krachten te bundelen met onze online marketeers van Like Honey, ontstaan de gaafste campagnes en mooiste resultaten. Kijk zelf maar!

HOE GAAN MEER MENSEN OVER JE MERK PRATEN?

Ontdek de vijf geheime ingrediënten!

De website gebruikt cookies

We houden van marketing, maar vinden privacy nóg belangrijker.