Hoe maak je IDO bekend bij jongeren én ouderen?

Koninklijke bibliotheek
Het informatiepunt in de bieb had al een lage naamsbekendheid. Weinig mensen maakten er gebruik van, maar dat lag niet alleen aan het feit dat ze niet wisten van het bestaan. Er heerst namelijk ook een schaamte bij mensen die simpelweg hun vraag niet durven te stellen. Zo was de vraag dus tweeledig: hoe brengen we het IDO onder de aandacht én hoe nemen we het “vragentaboe” weg bij zowel jongeren als ouderen?

Het IDO is er voor iedereen:
wie je ook bent, wat je vraag ook is.

Om zowel jongeren als ouderen gericht aan te spreken, deelden we de campagne op in tweeën. Voor beide doelgroepen ontwikkelden we herkenbare vragen en momenten die aansloten op de belevingswereld, met relevante topics voor beide leeftijdsgroepen. Via regionale video’s (daarna ook landelijk) spraken we ouderen aan vanuit herkenbaarheid, vertrouwen en geruststelling, zodat we via ervaringen de schaamte konden doorbreken. Elke video belichtte een andere voorbeeldvraag/-situatie. Voor jongeren had de video een snellere en modernere look & feel, met uiteraard andere topics/vragen waar zij in ‘t leven mee te maken hebben.
Alle content kwam terug op regionale en landelijke tv, én was te beschouwen via social media. Ook kreeg elk topic uit de video’s een eigen key visual. Deze werden verspreid via abri’s en posters in de bieb en op andere openbare plekken.

Hogere naamsbekendheid voor Informatiepunt Digitale Overheid.

De commercials hebben een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de naamsbekendheid van het IDO. Alleen al onder de oudere doelgroep wist maar liefst 70% van de ondervraagden wat IDO was. Ook konden ze zich de video’s nog herinneren. En dat is precies wat de Koninklijke Bibliotheek wilde. Nu weten meer mensen van het bestaan van het IDO én weten ze waar ze naartoe moeten, zodra ze met een prangende overheidsvraag zitten.

Jouw doelgroep ook in beweging zetten?

Wat we nog meer doen

Als pinguïns zitten we nooit stil. Sterker nog, we blijven voortdurend in beweging om de doelgroep van onze klanten in beweging te zetten. Al is het maar een klein duwtje. De ene keer door een online awareness campagne, dan weer voor een fysieke activatie. Door onze creatieve krachten te bundelen met onze online marketeers van Like Honey, ontstaan de gaafste campagnes en mooiste resultaten. Kijk zelf maar!

HOE GAAN MEER MENSEN OVER JE MERK PRATEN?

Ontdek de vijf geheime ingrediënten!

De website gebruikt cookies

We houden van marketing, maar vinden privacy nóg belangrijker.