Een nieuwe ‘urban legend’
Wanneer de poster de verkeerde kant op rolt, ontdekt het winkelend publiek dat veilig achter de poster een Mupi-mannetje woont en werkt. Na een korte komische interactie verdwijnt hij weer. Bij het zien van andere posters, wordt de gebeurtenis enthousiast aan anderen doorverteld. Wonen in alle displays mannetjes? Een ‘urban legend’ is geboren. De postercampagne heeft door deze guerrilla marketing actie een extra dimensie.
Frenchtop
De doelstelling van Frenchtop was om het resultaat van de postercampage van Haircare te vergroten door middel van guerrilla marketing. Ofwel: de campagne door een mediastunt laten ontstijgen aan de standaard verwachting. Hierdoor krijg je meer aandacht voor de postercampagne en creëer je daarnaast ook een langduriger effect.
De doelstelling van de guerrilla campagne
Op basis van deze doelstelling zijn we aan de slag gegaan. We wilden bouwen op de investering in de postercampagne. Hoe bereik je meer positieve aandacht voor de posters? Hoe vergroot je de impact van een standaard campagne?
We zijn vanuit de kern gaan werken en kwamen zo op het concept om de Mupi zelf tot een spraakmakend object te maken. We hebben de Mupi aangepast, zodat er net een acteur in past, die de hoofdrol speelt in een komische interactie met het publiek.
Dit trekt natuurlijk veel aandacht van het winkelende publiek. Een grote kring van belangstellende vormt zich rond de Mupi. De poster staat letterlijk in het middelpunt van de belangstelling.
De mensen beleven een avontuur terwijl ze naar de Haircare poster kijken. Ze hebben een verhaal en vertellen dit door. Met mobieltjes worden foto’s gemaakt en doorgestuurd. Hierdoor is het bereik verder uitvergroot. Bij het zien van de Haircare poster in een ander deel van de stad, komt de herinnering aan de beleving terug. Hierdoor bereikt de guerrilla marketing actie een langdurig effect.
Na Haircare van Frenchtop hebben we verschillende andere merken onder de aandacht gebracht in binnen en buitenland, o.a. het tijdschrift Esta en de Spaarbank.
Guerrilla marketing actie in het kleinste theater van Nederland
Het theater heeft voorbijgangers verrast in onder andere de winkelstraten van Amersfoort, Amsterdam, Arhus (Denemarken), Doesburg, Hengelo, Lienz (Oostenrijk), Lochem, Mijdrecht , Nijmegen, Oldenzaal, Panne (België),Purmerend, Raalte, Roermond, Vlissingen, West Terschelling (vaak op straattheaterfestivals, soms op ‘normale’ dagen).
Op het straattheaterfestival in Doesburg was de voorstelling de winnaar van de Steengoed Trofee voor beste act.