Kinderen ontwerpen de droomjurk voor hun mama’s.

Bijenkorf
Hoe meng je fashion, mama’s en kinderen tot een succesvolle moederdagcampagne? Voor Bijenkorf ontwikkelden we een verrassende activatie, waarbij kinderen de droomjurk voor hun mama konden tekenen en inzenden. De vijf winnende designs werden daadwerkelijk gemaakt en onthuld. Het resultaat? De hoogste interactie op social en vele hartverwarmende reacties.

Wat is het ultieme kado dat
elke mama zich kan wensen?

Hoe combineer je fashion, mama’s, kinderen en emotie in een effectieve moederdagcampagne, die zowel online als offline de doelgroep raakt? Bijenkorf vroeg ons om een opvallende activatie te ontwikkelen voor de favoriete winkelketen van heel veel mama’s. Maar wat vinden mama’s het mooiste om te krijgen en wat vinden kinderen het leukste om te geven?

Er schuilt een modeontwerper
in ieder kind.

Van alle inzichten, achtergrondinformatie en extra ingrediënten ontwikkelden we het concept ‘Moederdag Couture’. Kinderen werden aangemoedigd om een droomjurk voor hun mama te tekenen. Uit alle inzendingen werden de vijf mooiste tekeningen geselecteerd. Sterker nog, de vijf winnende ontwerpen werden daadwerkelijk gemaakt. De vijf kleine winnaars lokten hun mama’s met een smoes naar de Bijenkorf, waar ze werden verrast met een onthulling van hun gepersonaliseerde designjurk. Op maat gemaakt, ontworpen door het kind.

Moederdag retail
Moederdag retail
Moederdag winkelbeleving
Bijenkorf Moederdag 2

Hoogste social interactie: stralende jurken, warme reacties.

De reacties van de moeders waren ontroerend en hartverwarmend, en werden bovendien vastgelegd in een video die via Facebook werd verspreid en gedeeld. De video behaalde de hoogste interactie ooit voor alle Bijenkorf-campagnes op Facebook. Het bewijs daat de campagne zeer gewaardeerd werd en het merk een positieve impuls gaf. De campagne werd omnichannel uitgerold, met aankondigingen via owned media, zoals de Facebook-fanpagina en -nieuwsbrief, richtingswijzers in de winkels, publieksevents en een actiewebsite in de stijl van de Bijenkorf.

De gehele productie werd door ons in samenwerking met Bijenkorf uitgevoerd. Een succesvolle campagne die leidde tot een kerstcampagne en valentijnsactie.

Jouw doelgroep ook in beweging zetten?

Wat we nog meer doen

Als pinguïns zitten we nooit stil. Sterker nog, we blijven voortdurend in beweging om de doelgroep van onze klanten in beweging te zetten. Al is het maar een klein duwtje. De ene keer door een online awareness campagne, dan weer voor een fysieke activatie. Door onze creatieve krachten te bundelen met onze online marketeers van Like Honey, ontstaan de gaafste campagnes en mooiste resultaten. Kijk zelf maar!

HOE GAAN MEER MENSEN OVER JE MERK PRATEN?

Ontdek de vijf geheime ingrediënten!

De website gebruikt cookies

We houden van marketing, maar vinden privacy nóg belangrijker.