Awareness campagne voorkomt impulsaankoop huisdieren – Gratis huisdieren afhalen op Marktplaats.nl

LICG

Awareness campagne

Huisdieren worden steeds vaker online gekocht. Wanneer je bijvoorbeeld op Marktplaats.nl zoekt naar konijntjes, vind je 2.344 advertenties. Vaak gratis af te halen en soms zelfs met de mededeling dat ze niet bedoeld zijn voor slangenvoer. Hoe kun je mensen bereiken met een awareness campagne over wat er allemaal bij komt kijken om een huisdier te houden?

Bekijk hier de test.

Wat voor huisdierenmens ben jij? Website
Hoeveel wil je maandelijks uitgeven aan een huisdier vraag
Jij bent een babbelende knabbelaar uitslag

Leuke online test vormt de basis van de awareness campagne

Bij de aanschaf van een huisdier speelt emotie zeker een rol. Een romantisch beeld van dierenliefde kan consumenten blind maken voor de minder plezante zaken die een huisdier met zich meebrengt. Wanneer consumenten zich online oriënteren op een leuk huisdier, verrassen we ze met een online test die ze uit eigen enthousiasme gaan doen. Het geven van alleen kwalitatieve informatie biedt niet de verleidingskracht die nodig is om mensen tijdens het online shoppen te verleiden om zich te gaan verdiepen. De ontwikkelde online test ‘Wat voor huisdierenmens ben jij?’ trekt wel de aandacht.

De awareness campagne verleidt de doelgroep om zich te verdiepen

Met de awareness campagne ‘Wat voor huisdierenmens ben jij?’ verleiden we mensen om zich op laagdrempelige wijze te verdiepen in wat er komt kijken bij het houden van een huisdier. Wanneer ze ‘s avonds achter hun computer bezig zijn met oriëntatie of aankoop (funshoppen), ‘vangen’ we ze met de leuke online test. Mensen zijn nieuwsgierig en doen graag een test. Wanneer mensen bijvoorbeeld zoeken op ‘konijnen’ haken we daar met een online advertentie op in, bijvoorbeeld: ‘Past een konijn bij jou? Of wellicht een cavia? Doe de test en ontdek wat voor huisdierenmens jij bent’. Of meer in de stijl van: ‘Ben jij een echt konijnenmens? Doe de test en ontdek welk dier bij je past’.

Door het stellen van een vraag, zet je mensen aan het denken

Het stellen van de vraag ‘Hoeveel geld wil of kun je maandelijks uitgeven aan een huisdier?’ geeft consumenten direct de confrontatie met de financiële kant van het houden van een huisdier. Deze bewustwording is het doel van de awareness campagne, zodat de aanschaf van een huisdier beter overwogen wordt. Het eindresultaat van de test is een leuke persoonlijke infographic die je graag deelt via social media. De infographic geeft aan welke dieren of diergroepen passen bij jouw levensstijl en voorkeuren. Natuurlijk wordt bij het eindresultaat ook verwezen naar de bijsluiters voor verdere verdieping. Zo slaan we een brug van de online consument naar de kwalitatieve informatie van Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren. De online test is ook na de campagneperiode beschikbaar.

wareness campagne uitgerold via Markplaats.nl en Facebook

De awareness campagne is via advertenties op Marktplaats.nl en Facebook bij consumenten onder de aandacht gebracht. De kracht van advertenties op Markplaats.nl is natuurlijk dat consumenten daar actief op zoek gaan naar een huisdier. Op Facebook heb je weer de virale kracht van mensen die de online test delen. Beide vullen elkaar goed aan. Daarnaast is de awareness campagne ook via banners op websites van dierenartsen en dierenwinkels onder de aandacht gebracht. In de week van het huisdier is de test 75.000 keer gedaan.

Jouw doelgroep ook in beweging zetten?

Wat we nog meer doen

Als pinguïns zitten we nooit stil. Sterker nog, we blijven voortdurend in beweging om de doelgroep van onze klanten in beweging te zetten. Al is het maar een klein duwtje. De ene keer door een online awareness campagne, dan weer voor een fysieke activatie. Door onze creatieve krachten te bundelen met onze online marketeers van Like Honey, ontstaan de gaafste campagnes en mooiste resultaten. Kijk zelf maar!

Utrecht Science PArk

De positiefste mobiliteits­campagne ooit

Gebiedsmarketing voor Utrecht Science Park
MaakJeStap

Stap voor stap naar een nieuw hoofdstuk in je carrière.

TU Delft

Hoe is het gesteld met de online veiligheid van TU Delft?

Waterrecreatie Nederland groepsfoto
Waterrecreatie Nederland

Strategische herpositionering van Waterrecreatie Nederland

Nieuwe koers vraagt om nieuwe uitstraling!
Bijenkorf

Kinderen ontwerpen de droomjurk voor hun mama’s.

Inhaken was nog nooit zó lief
Foto van iemand die aan het dansen is op een verlaten parkeerterrein
Norton AntiVirus

Branding campagne: hoe overtuig je eigenwijze ‘techies’?

Vechten met virussen
Wilde Ganzen

Campagne voor naamsbekendheid geeft Wilde Ganzen vleugels

Campagne voor naamsbekendheid geeft Wilde Ganzen vleugels
Voorlichtingscampagne social media campagne video
Pearle

Vrolijke schermvoorlichting voor opticien Pearle

Social content gericht op ouders
Hennaplus

Guerrilla marketing actie: Man in Mupi

Hoeveel aandacht krijgt uw poster?
Vier veilig oud & nieuw banner. Tekst is geschreven met glow in the dark lichtjes door 2 kinderen.
Pearle

Vier veilig oud en nieuw: een online video met Jan Smit

Pearle inspireert met een Kinder Oud & Nieuw

De website gebruikt cookies

We houden van marketing, maar vinden privacy nóg belangrijker.