Vragen of gewoon nieuwsgierig? Bel ons op 030 87 00 260

Campagne voor naams­bekendheid geeft Wilde Ganzen vleugels

Wilde Ganzen en Penguins gaan aan de slag!

Groeien
Afgelopen zomer kwam goede doelen organisatie Wilde Ganzen bij ons met de vraag voor een concept voor een campagne. Het doel van Wilde Ganzen is om haar naamsbekendheid te laten groeien met meer dan 4%. Een leuke uitdaging van een prachtige organisatie.

Naamsbekendheid: Wie zijn Wilde Ganzen?
Het vergroten van naamsbekendheid vraagt om onderzoek. Wie zijn Wilde Ganzen? Hoe hoog is de naamsbekendheid nu? Bij welke leeftijdscategorieën is Wilde Ganzen bekend? Waarin onderscheidt Wilde Ganzen zich ten opzichte van andere goede doelen? Een 0-meting gaf inzicht in deze vragen.

Crossmediale Mediamix bereikt 7.3 miljoen Nederlanders
Om een groot landelijk bereik te krijgen, hebben we verschillende media afgewogen. We zijn uiteindelijk gekomen tot de inzet van: Radio2, lokale radio stations en lokale TV. En online via YouTube advertising, Google Display, Facebook, Instagram, LinkedIn en de nieuwsbrief. Daarnaast via stoppertjes ook advertenties in kranten. Het verspreiden van de boodschap op deze wijze resulteerde in een bereik van 7,3 miljoen Nederlanders. Wij zijn benieuwd of jij de uitingen van Wilde Ganzen ook voorbij hebt zien komen. We zijn er als Branding Agency namelijk best trots op en hopen de wereld  samen met Wilden Ganzen en natuurlijk de vele donateurs weer een beetje mooier gemaakt te hebben… 

Kleine projecten, groot verschil
Wilde Ganzen gelooft in kleinschalige, concrete projecten die het verschil maken in de levens van mensen in armoede. Al snel werd duidelijk dat een positieve campagne boodschap hier het best bij aansluit. Daarom laten we geen slachtoffers zien, maar zetten mensen in hun kracht. We willen mensen inspireren met verhalen over vooruitgang en resultaten die allemaal al gerealiseerd zijn. Het hoofdonderwerp in de communicatie, wordt daarbij ook minder de Nederlandse initiatiefnemer van een project. De focus komt te liggen op een sterke lokale persoon, die vanuit ambitie in zijn/haar eigen land het verschil wil maken.

Inspirerende animatie video’s
Tijdens de briefing gaf onze opdrachtgever al aan dat er weinig foto- en videomateriaal beschikbaar is. Maar dat er ook geen tijd is om af te reizen naar een land om daar zelf materiaal te schieten. Dit vroeg om een creatieve oplossing. En die vonden wij in de creatie van animatie video’s gecombineerd met het gebruik van goed stockmateriaal.

De focus ligt op een sterk lokaal persoon, die vanuit ambitie in zijn/haar eigen land het verschil wil maken

#gelukt
Het gebruik van een hashtag is een goede manier om berichten te categoriseren en herkenbaarheid te creëren. Dit inzicht wilden we ook toepassen op deze campagne. Daarom hebben we ook gekeken naar een goede hashtag die het overkoepelende thema van de campagne verwoord. Na een brainstorm kozen we voor #Gelukt als leidraad voor de campagne. Deze hashtag maakt voor de ontvanger direct duidelijk dat de boodschap gaat over een resultaat dat bereikt is. Daarnaast heeft deze hashtag het woord ‘geluk’ in zich wat weer mooi aansluit bij de filosofie van Wilde Ganzen. Namelijk een gelukkiger bestaan voor mensen in ontwikkelingslanden.

De boodschap heeft 7,3 miljoen Nederlanders bereikt

Campagne website
De campagne website vormt het basispunt van de campagne. Vanuit de verschillende kanalen zal hier het verkeer naar toe geleid worden. Op deze inspirerende pagina zijn de drie animatie video’s te vinden en per thema de gelukte projecten.

Klik hier voor meer branding campagnes.

De website gebruikt cookies

We houden van marketing, maar vinden privacy nóg belangrijker.