Vragen of gewoon nieuwsgierig? Bel ons op 030 87 00 260

Interactieve campagne voor Riksja veel gedeeld op social media

Wat voor reiziger ben jij?

Welke reiziger ben jij?
Ben je een Luxe Columbus of meer een Culinaire Freek in het Wild? De verrassende en spannende typeringen voor reizigers vallen meteen op. De doelgroep reist graag en is benieuwd wat ze zelf zijn. De interactieve campagne speelt daar slim op in. De online test van twaalf vragen is helemaal visueel gestuurd. Mooie foto’s maken van het invullen een leuke bezigheid.

Na het invullen verschijnt het eindresultaat in de vorm van een verrassende persoonlijke infographic waar je typering bij staat. De interactieve campagne verleidt hiermee de doelgroep om het te delen op Facebook. Speciaal hiervoor ziet de gebruiker de knop ‘delen op Facebook’.

Riksja activeert haar bestaande relaties en maakt van hen ambassadeurs
Riksja Travel heeft enthousiaste klanten die actief met de interactieve campagne aan de slag gaan. Door het delen van het eindresultaat op Facebook, vergroot je je netwerk via je eigen klanten. Het geeft vertrouwen wanneer je vrienden een actie van Riksja delen. Daarnaast zie je vaak dat mensen die een bepaalde passie hebben zoals reizen, ook in hun vriendenkring reizigers hebben. Hierdoor wordt de interactieve campagne ook nog eens heel effectief.

Hoe creëer je met een interactieve campagne een persoonlijke typering?
Uit de antwoorden op de vragen van de online test komt een ranking waaruit blijkt hoe je scoort op specifieke eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan ‘hoeveel luxe wens je op je reis’ of ‘ben je meer van de natuur of van de cultuur’. De top twee eigenschappen waar je het meest op scoort, vormen samen je typering. De eigenschap op de tweede plaats vertalen we in een bijvoeglijk naamwoord voor je typering en de eigenschap met de hoogste ranking wordt het zelfstandig naamwoord van je typering. Zo krijg je verrassende combinaties als een ‘allesetende citytripper’ en een ‘urban Freek in het Wild’. De kracht van een interactieve campagne is dat je ook echt het contact benut om de communicatie te personaliseren. Wil je weten wat voor reiziger jij bent? Doe de test via deze link.

Een interactieve campagne is meer dan het zenden van je boodschap
Wanneer je als marketeer je boodschap gaat duwen, krijg je bij de ontvanger natuurlijk weerstand. Juist door iets te bieden wat de doelgroep leuk vindt en waar ze uit eigen enthousiasme mee aan de slag gaat, krijg je communicatie. Voor het overbrengen van je boodschap heb je een zender en een ontvanger nodig. Juist hier ligt de kracht van een interactieve campagne.

De website gebruikt cookies

We houden van marketing, maar vinden privacy nóg belangrijker.