Vragen of gewoon nieuwsgierig?

420.000 views voor Moederdagvideo Bijenkorf

Hoogste interactie behaald op Facebook

Moederdag campagne
Hoe breng je fashion, moeder, kind en emotie samen in één verrassende campagne voor Moederdag die zowel online als offline de doelgroep weet te bereiken? Met deze ingrediënten zijn we aan de slag gegaan. In de creatieve conceptontwikkeling is het idee voor de campagne ‘Moederdag Couture’ ontstaan. Kinderen tekenen een droomjurk voor hun moeder, en van de mooiste vijf tekeningen wordt een echte jurk gemaakt.

Moeders worden verrast met designjurk ontworpen door hun eigen kind
Traditioneel krijgen moeders een tekening voor Moederdag. Dit jaar bleef het daar niet bij. Met een smoes wisten de vijf winnende kinderen hun moeders naar de Bijenkorf te lokken. Daar werden ze verrast met een spannende onthulling van hun gepersonaliseerde designjurk gebaseerd op de tekening van hun eigen dochter of zoon. De campagne laadt het merk met een belevenis waarin fashion, emotie, kinderen en Moederdag samenkomen.

Ontroerende reacties
Het is super bijzonder om de mooie, lieve en ontroerende reacties van de moeders live mee te maken. Deze emoties hebben we ook op video kunnen vastleggen, wat leidde tot veel hartverwarmende reacties van mensen die geraakt zijn door de actie. We zijn erg blij dat we aan deze unieke campagne hebben mogen meewerken.

Omnichannel campagne
De campagne is uitgerold via verschillende kanalen. De aankondiging is verspreid via owned media, zoals de Facebook fanpage en de nieuwsbrief. Daarnaast ook via richtingswijzers op de winkelvloer en speciale publieksevents, waar kinderen enthousiast aan het tekenen zijn geslagen. De tekeningen konden geüpload en bewonderd worden op de actiewebsite, vormgegeven in de stijl van de Bijenkorf. De video waarin de jurken zijn onthuld is via Facebook verspreid en gedeeld. 

Van alle Bijenkorf-campagnes op Facebook heeft deze video de hoogste interactie ooit behaald. Daar zijn we super trots op. Het betekent dat de campagne wordt gewaardeerd, en het merk een positieve impuls heeft gekregen.

De gehele productie uitgevoerd door Everybody Likes Penguins
De campagne is door het team van Everybody Likes Penguins bedacht, uitgewerkt en uitgevoerd. Zowel de ontwikkeling van de actiewebsite, de productie van de video als de vormgeving van de uitingen zijn door onze studio opgepakt. Voor de meer gespecialiseerde taken, zoals het camerawerk, maken we gebruik van professionals uit ons netwerk.

Hét moederdag cadeau: van tekening tot jurk 

Trots op de samenwerking met de Bijenkorf
Voor de Bijenkorf hebben we al verschillende campagnes mogen ontwikkelen, en we zijn enthousiast over de resultaten. De campagnes zijn niet gebaseerd op de traditionele push-strategie, maar gaan juist op verrassende wijze de interactie met de doelgroep aan. Dit geeft de doelgroep een merkbeleving die sterk bijdraagt aan de Bijenkorf als ‘love brand’. Twee andere campagnes die we hebben ontwikkeld zijn:

  • Kerstcampagne snowglobe: deze campagne maakt van je smartphone een sneeuwschuddenbolletje. Je kunt je eigen foto in het bolletje op je scherm plaatsen en het resultaat doorsturen naar je vrienden. Dit jaar gegarandeerd een witte kerst. Klik hier om de campagne te bekijken.
  • Valentijnscampagne: stuur je geliefde een kraslot waarvan jijzelf de hoofdprijs bent. Je partner heeft altijd prijs. Klik hier om de campagne te bekijken.

Bekijk ons werk

Het Beursplein steekt een hart onder de riem
De ontdekkingstocht ‘Dwaalspoor’ biedt Utrechters uitkomst met een wandeling aan de hand van foto’s uit lang vervlogen tijden.
Door een duidelijke brand identity, krijgt je merk of bedrijf meer karakter. Download gratis archetype kaarten downloaden.
Wil je bedrijven sneller laten groeien door inbound marketing? En is marketing automation een onderdeel van ieder voorstel dat je maakt?
Campusbrede corporate campagne over informatiebeveiliging