Vragen of gewoon nieuwsgierig? Bel ons op 030 87 00 260

Videocontent is effectief voor het bereiken van een jonge doelgroep

Video’s met korte tips worden vaker uitgekeken.

Jongeren bereiken
Nederlanders zijn gek op huisdieren. In ons land leven er maar liefst 33,4 miljoen! Vooral in gezinnen met kinderen zijn veel huisdieren te vinden. Hoe bereik je deze kinderen en jongeren met informatie over de zorg voor een huisdier? Voor deze YouTube-generatie hebben we de boodschap vertaald naar videocontent met korte en duidelijke tips.

Jongeren kijken naar jongeren
Enzo Knol, MeisjeDjamila, Dillen Haegens: ze zijn allemaal razend populair. Jongeren willen graag jongeren volgen die het verhaal vertellen op hun eigen authentieke wijze. Daarom worden de video’s gepresenteerd door twee studenten van de MBO-opleiding voor dierenverzorging. Ze zijn beide dol op dieren en dat maakt het geloofwaardig.

Altijd al willen weten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een konijn, kat hond of ander huisdier? Check dan de filmpjes

Video uitgerold via YouTube, social media en de website van LICG
Om een groot bereik te realiseren zijn de video’s verspreid via de verschillende media waar LICG de doelgroep weet te bereiken.

Boodschap video’s
Welk dier je ook overweegt aan te schaffen, het is belangrijk dat je jezelf goed voorbereid. Daarom maakten we voor het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG) videocontent met de belangrijke tips bij de aanschaf van een huisdier, maar ook voor daarna. Hoe richt ik een knaagdierverblijf in? Hoe weet ik welk hondenras bij me past? Of hoe voelt mijn toekomstige huisdier zich helemaal op z’n gemak? Allemaal vragen die op een leuke manier beantwoord worden in de video’s.

Waarom video’s?
Beelden zeggen meer dan 1000 woorden. De combinatie van beeld, geluid en tekst verstrekt de boodschap. Een gemiddelde gebruiker spendeert gemiddeld 15 minuten per dag aan het bekijken van vide-advertenties. In 2019 zal 80% van het internetverkeer bestaan uit videocontent. Moeten we nog even door gaan? Het lijkt ons duidelijk, consumenten willen en verwachten video.

Videocontent format
Om een herkenbare stijl te creëren hebben we een vast video format vormgegeven. Deze bestaat uit een herkenbare intro, bumper en een outro met een sterke call to action die de kijker verleid om de website van het LICG te bezoeken. De uitstraling van de video sluit op deze manier helemaal aan bij de vrolijke huisstijl van het LICG en zorgt zo voor een grote herkenbaarheid.

Bekijk ons werk

Citymarketing beursplein Utrecht Reclamebureau Everybody Likes Penguins

Het Beursplein steekt een hart onder de riem

Contentmarketing - Social video Jongerenmarketing Utrecht Overvecht
dwaalspoor route door utrecht

De ontdekkingstocht ‘Dwaalspoor’ biedt Utrechters uitkomst met een wandeling aan de hand van foto’s uit lang vervlogen tijden.

Archetypekaarten

Door een duidelijke brand identity, krijgt je merk of bedrijf meer karakter. Download gratis archetype kaarten downloaden.

Pingu right

Wil je bedrijven sneller laten groeien door inbound marketing? En is marketing automation een onderdeel van ieder voorstel dat je maakt?

Image_Penguin3_ke_1920px

We zoeken een stagiair grafische vormgeving (V/M) voor het ontwikkelen van mooie, impactvolle uitingen.

De website gebruikt cookies

We houden van marketing, maar vinden privacy nóg belangrijker.