Vragen of gewoon nieuwsgierig? Bel ons op 030 87 00 260

Videocontent is effectief voor het bereiken van een jonge doelgroep

Video’s met korte tips worden vaker uitgekeken.

Jongeren bereiken
Nederlanders zijn gek op huisdieren. In ons land leven er maar liefst 33,4 miljoen! Vooral in gezinnen met kinderen zijn veel huisdieren te vinden. Hoe bereik je deze kinderen en jongeren met informatie over de zorg voor een huisdier? Voor deze YouTube-generatie hebben we de boodschap vertaald naar videocontent met korte en duidelijke tips.

Jongeren kijken naar jongeren
Enzo Knol, MeisjeDjamila, Dillen Haegens: ze zijn allemaal razend populair. Jongeren willen graag jongeren volgen die het verhaal vertellen op hun eigen authentieke wijze. Daarom worden de video’s gepresenteerd door twee studenten van de MBO-opleiding voor dierenverzorging. Ze zijn beide dol op dieren en dat maakt het geloofwaardig.

Altijd al willen weten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een konijn, kat hond of ander huisdier? Check dan de filmpjes

Video uitgerold via YouTube, social media en de website van LICG
Om een groot bereik te realiseren zijn de video’s verspreid via de verschillende media waar LICG de doelgroep weet te bereiken.

Boodschap video’s
Welk dier je ook overweegt aan te schaffen, het is belangrijk dat je jezelf goed voorbereid. Daarom maakten we voor het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG) videocontent met de belangrijke tips bij de aanschaf van een huisdier, maar ook voor daarna. Hoe richt ik een knaagdierverblijf in? Hoe weet ik welk hondenras bij me past? Of hoe voelt mijn toekomstige huisdier zich helemaal op z’n gemak? Allemaal vragen die op een leuke manier beantwoord worden in de video’s.

Waarom video’s?
Beelden zeggen meer dan 1000 woorden. De combinatie van beeld, geluid en tekst verstrekt de boodschap. Een gemiddelde gebruiker spendeert gemiddeld 15 minuten per dag aan het bekijken van vide-advertenties. In 2019 zal 80% van het internetverkeer bestaan uit videocontent. Moeten we nog even door gaan? Het lijkt ons duidelijk, consumenten willen en verwachten video.

Videocontent format
Om een herkenbare stijl te creëren hebben we een vast video format vormgegeven. Deze bestaat uit een herkenbare intro, bumper en een outro met een sterke call to action die de kijker verleid om de website van het LICG te bezoeken. De uitstraling van de video sluit op deze manier helemaal aan bij de vrolijke huisstijl van het LICG en zorgt zo voor een grote herkenbaarheid.

De website gebruikt cookies

We houden van marketing, maar vinden privacy nóg belangrijker.