Vragen of gewoon nieuwsgierig? Bel ons op 030 87 00 260

De bullshit-campagne voor LICG

Onorthodoxe campagne? Kan je wel zeggen!

Fake news ook over dieren
Er staat een hoop bullshit op het internet. Fake news bestaat niet alleen voor politiek, klimaat, religie en héél veel andere dingen, maar ook voor het houden van huisdieren. Het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (of LICG) voelt zich geroepen om tegen deze misinformatie te strijden. Het LICG vroeg ons om traffic naar hun website te genereren, zodat (potentiële) huisdiereigenaren goede voorlichting krijgen.

Aandacht moet je verdienen
Het LICG had een minimaal budget, waardoor we ons gezegde ‘aandacht is niet te koop’ weer waar moesten maken. We besloten te focussen op de term ‘bullshit’ en die eens lekker letterlijk in beeld te brengen. Het gebeurt niet vaak dat we onze animator opdracht geven om op zoek te gaan naar poepende dieren, dus dit was een feestje. In een korte social animatie koppelden we de bullshit op het internet aan de juiste informatie bij het LICG.

10,3 kliks per euro
Onze uiting viel niet alleen behoorlijk op in de timeline, de klikratio was bovendien zó goed dat we voor elke ingezette euro 10,3 kliks wisten te genereren. Een prachtig resultaat van een onorthodoxe uiting. En dat laat maar weer zien: aandacht kan én moet je verdienen. Die is niet te koop.

Een speciaal bedankje voor LICG is hier ook op zijn plaats. Niet elke klant heeft de moed om zo’n concept goed te keuren. We zijn trots dat we voor deze mooie club mogen werken.

Wist jij dat er veel misinformatie over dieren op internet staat? 

De website gebruikt cookies

We houden van marketing, maar vinden privacy nóg belangrijker.